Slaayoga, Slaap yoga, Slaapyoga.nl, Yogaslaap

Slaapyoga Boek

Slaapyoga is van oorsprong Tibetaans.  Yoga Nidra komt uit India en is pas in de vorige eeuw ontwikkelt door Satyananda Saraswati. De termen ‘Slaapyoga’ en ‘Yoga Nidra’ worden echter vaak door elkaar gebruikt. Niet onlogisch is, want nidra betekent slaap. Het is dus de ‘Yoga van de Slaap’ en geen ‘Slaapyoga.’ Over  Slaapyoga is slechts weinig geschreven. Dat komt omdat Slaapyoga zijn aan oorsprong vindt, in een eeuwenoude Tibetaanse traditie en de oefeningen en kennis uitsluitend mondeling aan elkaar werd doorgegeven. Hierdoor zijn slechts weinigen ingewijd en zijn het Rinpoches’s als Namkhai Norbu Rinpoche en Tenzin Wangyal Rinpoche, die een slaapyoga boek hebben uitgebracht. 

Slaapyoga oefeningen helpen je om beter te slapen en te herstellen van de inspanningen die elke dag weer van je worden gevraagd. Je voelt jezelf beter uitgerust en energieker. Slaapyoga oefeningen vormen daarom een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus.

Slaapyoga. Slaap yoga. BNNVARA

Slaapyoga Boek. Sophie Hilbrand neemt voor een opname van ‘Sophie in de Mentale Kreukels‘ van BNN-VARA deel aan een slaapyoga oefening tijdens de slaapcursus van Rob de Ron. Naar de Uitzending.

Slaapyoga Boek

Slaapyoga Boek

Slaapyoga en Droomyoga door Tenzin Wangyal Rinpoche

Dit slaapyoga boek van de Tibetaanse lama Tenzin Wangyal Rinpoche is naast het boek van Namkhai Norbu Rinpoche het meest waardevolle boek over slaapyoga en droomyoga. Het neemt je mee naar de wondere wereld van slapen, waken en dromen vanuit een eeuwenoud Tibetaans perspectief. De oefeningen zijn vele malen lastiger dan de Yoga Nidra oefeningen en zonder begeleiding maar moeilijk onder de knie te krijgen.

Je kunt dit slaapyoga boek bestellen bij Bol.com of de plaatselijke middenstand een groot plezier doen en het boek aldaar aanschaffen of bestellen.

Droomyoga. Namkhai Norbu. Boeken over Slaapyoga en Droomyoga

Slaapyoga boek door Namkhai Norbu Rinpoche

Droomyoga en het Beoefenen van Natuurlijk Licht (dreamyoga and the Practice of Natural Light) is geschreven door Namkhai Norbu Rinpoche. Hij werd in 1938 geboren in Derge in Tibet en overleed in 2018 in Arcidosso in Italie.

Namkhai Norbu gaat er vanuit dat de droom bewust ervaren kan worden en richting kan geven aan het dagelijks bestaan. In dit boek geeft hij richtlijnen om de helderheid binnen de slaap en de droomstaat te versterken. 

Je kunt Je kunt dit slaapyoga boek bestellen bij  Bol.com, of de plaatselijke middenstand een groot plezier doen en het boek aldaar aanschaffen of bestellen.

Slaapyoga Boek

Slaapyoga boek door Fidessa van Leeuwen en Kirstin Hanssen

Dit boekje van Fidessa van Leeuwen en Kirstin Hanssen gaat eigenlijk over yoga nidra en niet over slaapyoga. Dat is niet erg: de termen worden vaker door elkaar gebruikt. Slaapyoga: stil liggen, luisteren en ontspannen is eenvoudig en doeltreffend en bevat een cd met oefeningen.

Je kunt dit slaapyoga boek bestellen bij  Bol.com, of de plaatselijke middenstand een groot plezier doen en het boek aldaar aanschaffen of bestellen.

Slaayoga, Slaap yoga, Slaapyoga.nl, Yogaslaap

Het allerbelangrijkst zijn de dagelijkse slaapyoga oefeningen

Inmiddels zijn we een paar weken verder. Hoewel ik nog steeds niet zo goed slaap als vroeger, voor de slapeloosheid begon, gaat het merkbaar beter. Voor een heel groot deel dankzij jouw cursus, daar ben ik van overtuigd! Van hooguit twee tot drie uur per nacht, slaap ik nu vaak zes uur achter elkaar. Dat is al beter vol te houden. En ik slaap weer veel makkelijker in. 

Er zijn een paar elementen die ik uit je cursus heb gehaald die me ongelofelijk goed helpen, heb ik het gevoel. Belangrijk is natuurlijk: luisteren naar mezelf. Proberen te voelen waar in m’n ‘cyclus’ ik zit. Daar m’n dagritme en werkzaamheden op afstemmen, maar wat volgens mij het allerbelangrijkst is: de dagelijkse slaapyoga oefeningen. Wat goed en wat heerlijk. Bewuste rust.

Ik merk dat ik me dan ook echt helemaal kan ontspannen. En dat ik er steeds beter in word. De yoga nidra slaapoefeningen zijn echt onderdeel van m’n dag geworden en ik geniet er intens van en voel me er beter door. Dat is niet niks!

Behalve rustige avonden, veel lezen etc, geen pilletjes/middeltjes/ritueeltjes meer. Steeds meer terug naar normaal. Ik hoop overigens wel ook nog de stap weer te kunnen maken naar een uur of zeven/acht ononderbroken slaap… We zullen zien. Ik wil je heel hartelijk danken voor wat je me hebt gegeven. Dat neem ik de rest van m’n leven mee.

Slaapyoga Boek

Slaapyoga Boek. Nacht en Slaap (1878) door Evelyn De Morgan (1855-1919).

Naar Privacy Policy

Slaapyoga Boek

De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. 
Slaapyoga Boek

Slaapyoga Boek. Flaming June (1895) door Frederic Leighton (1830-1896)