Selecteer een pagina

Rob de Ron

Slaapyoga

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelde slaapyoga leraar Rob de Ron samen met haar een nieuwe aanpak van slapeloosheid. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, verbeterde al snel haar slaap.

Inmiddels slaapt ze weer als een roosje. Om het positieve resultaat te delen met andere slechte slapers en ook hen aan een betere nachtrust te helpen, richtte hij in 2011 de eerste Slaapcursus van Nederland op. Wil je meedoen aan deze bijzondere cursus? Bekijk dan nu de cursusagenda voor de eerstvolgende Slaapcursus.

Slaapyoga door Rob de Ron

Sophie Hilbrand neemt voor BNN-VARA deel aan de slaapcursus van Rob de Ron.

Slapen als een roos 

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelde slaapyoga leraar Rob de Ron samen met haar een nieuwe aanpak van slapeloosheid. Deze aanpak werkte en inmiddels slaapt zijn vrouw weer als een roos. 

Slaapyoga

Rob de Ron sloot tientallen jaren zijn yogalessen af met een slaapyoga oefening. Misschien vertelden zijn leerlingen daarom vaak dat ze na zijn les zo goed konden slapen? Rob schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Zelf kende hij geen slaapproblemen. Goed en lekker slapen leek hem dan ook normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg zag hij de gevolgen van dichtbij. Wat zijn vrouw ook probeerde, niets leek te werken. Na ruim een jaar werkelijk van alles te hebben geprobeerd, vroeg Rob de Ron zich af de slaapyoga oefeningen waarmee hij zijn yogalessen in Cenrum  de roos in Amsterdam altijd eindigde, haar kon helpen weer beter – en misschien zelfs weer gewoon goed – te slapen.

Zonder toeters en bellen

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga, maar nadat hij voor haar drie korte oefeningen had gemaakt zonder spirituele toeters en bellen, wilde ze het toch een kans geven. En het werkte! Dankzij de dagelijkse slaapyoga oefening en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging zijn vrouw vrij snel beter slapen. Want in hun aanpak richtten ze zich niet langer op de nacht, maar op de dag. Door weer een betere balans in het dagelijks ritme te vinden, verbeterde ook haar slaap. Logisch, want slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht!

Voorspoedig herstel

Haar voorspoedige herstel en het enthousiasme van zijn leerlingen, aan wie hij de oefeningen schonk, inspireerde hem om de eerste Nederlandse Slaapcursus op te richten. Twee van de slaapyoga oefeningen die hij voor zijn vrouw en zijn leerlingen maakte, vind je op deze website. De oefeningen zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus.

Slaapyoga is niet moeilijk

Slaapyoga is niet moeilijk: je gaat gewoon liggen en luistert. Je kunt de basisprincipes in één dag leren. Daarna kun je thuis direct aan de slag. Naast slaapyoga leer je op deze bijzondere ééndaagse cursus ook van alles over slaap. Wil je ook meedoen? Meld je dan nu aan.

Slaapyoga Rob de Ron

Deze week werd presentatrice Mirthe na een intense droom wakker, en ze bleef er maar over nadenken. Hoe kan het dat ze alles uit deze droom in grote lijnen kan onthouden? Terwijl ze andere dromen normaal gesproken direct vergeten is. We vragen het Rob de Ron.

Rob de Ron is slaapyoga docent en slaap onderzoeker. Hij neemt ons ook deze week mee naar de fascinerende wereld van dromen, waken en slapen.

Slaapyoga Rob de Ron

Langer licht en warmere temperaturen: wat doet dit met onze slaap? 21 Juni is de langste zomerdag van het jaar. De zon komt vroeg op en gaat laat onder. Zo’n lichte, warme dag is fijn, maar wat voor effecten heeft dit op onze slaap? We vragen het Rob de Ron.

Rob de Ron is slaapyoga docent en slaap onderzoeker. Hij neemt ons ook deze week mee naar de fascinerende wereld van dromen, waken en slapen.

Slaapyoga Rob de Ron

In onze dromen doen zich soms de meest bizarre situaties voor. Droombeelden en droomgedachten waarvan je jezelf afvraagt hoe ze ontstaan. In tijden van corona zouden we deze droombeelden en gedachten beter onthouden. We vragen het Rob de Ron.

Rob de Ron is slaapyoga docent en slaap onderzoeker. Hij neemt ons ook deze week mee naar de fascinerende wereld van dromen, waken en slapen.

Slaapyoga door Rob de Ron

Het leven is minder ingewikkeld

Ik merk dat een paar keer per dag een slaapyoga oefening inlassen me echt helpt om een rustiger hoofd te hebben ’s nachts. Slapeloze nachten heb ik niet vaak meer, er is dan meestal een reden en dat is dan toch minder irritant! 

Slaapyoga door Rob de Ron

Slaapyoga door Rob de Ron. Nacht en Slaap (1878) door Evelyn De Morgan (1855-1919).

Slaapyoga door Rob de Ron

De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. 
.