Yogadocent Rob de Ron

Yogadocent ontwikkelt nieuwe oplossing voor slapeloosheid

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg ontwikkelde yogadocent Rob de Ron samen met haar een nieuwe oplossing voor slapeloosheid

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg ontwikkelde yogadocent Rob de Ron samen met haar een nieuwe oplossing voor slapeloosheid, waarin de slaapyoga een belangrijke rol speelt. Ruim twintig jaar yogalessen in Centrum de Roos in Amsterdam (→). Hij sloot zijn lessen altijd af met een kwartiertje slaapyoga (→) Misschien dat zijn leerlingen daarom vaak vertelden, dat ze na zijn les zo goed sliepen? Hij schonk er lange tijd weinig aandacht aan.

Lekker slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld, tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg en hij de gevolgen van dichtbij meemaakte. Wat zijn vrouw ook probeerde, niets leek te werken. Na ruim een jaar werkelijk van alles te hebben geprobeerd, vroeg Rob de Ron zich af, of de slaapyoga waarmee hij zijn lessen eindigde, haar konden helpen.

De aanpak die yogadocent Rob de Ron samen met zijn vrouw ontwikkelde wiep al snel vruchten af. Na enkele sliep zijn vrouw weer als een roosje 

Slaapyoga.nl (→) Artikel Yogadocent Rob de Ron

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga, maar nadat hij voor haar 3 korte slaapyoga oefeningen had gemaakt zonder spirituele toeters en bellen, wilde ze het toch een kans geven. En het werkte!

Dankzij slaapyoga  en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging zijn vrouw vrij snel beter slapen. Door een betere balans in het dagelijks ritme te brengen, verbeterde ook haar slaap. Logisch, want slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht!

Na haar voorspoedige herstel ontwikkelde hij samen met zijn vrouw een nieuwe oplossing voor slapeloosheid en richt hij de eerste Slaapcursus (→) Nederland op. 

Slaapyoga afb. naar cursusagenda

Slaapcursus particulier (→)

De Slaapcursus duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

Slaapyoga afb. Contact

Vragen? (→)

Wil je meer weten over slaapyoga of de slaapcursus? Neem dan gerust contact met me op (→).

Slaapyoga Youtube

YouTube (→)

Slaapyoga en Yoga Nidra zijn 2 verschillende yogavormen. In deze korte video vertel ik hier meer over (→)

Slaapyoga afb. Reviews

Reviews (→)

Ik was bang om naar bed te gaan en ben toen de slaapcursus gaan volgen. Nu slaap ik best goed.

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn ‘podcast over routine’ met slaapyoga leraar Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te  slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen. Naar de Podcast (→)

♦ Er is inmiddels een 2e podcast gemaakt over slapen op een onbekende plek. Naar de Podcast (→)

Slaapyoga afb. Arie Boomsma

Arie Boomsma (→)

Arie Boomsma (→) spreekt yogadocent Rob de Ron voor zijn Podcast over Routine (→)

Slaapyoga afb. Katelijne Elzes

Catelijne Elzes (→)

Schrijfster van ‘Van dit Boek ga je Beter Slapen’ (→), Catelijne Elzes (→) neemt deel aan de Slaapcursus en schrijft daarover in ‘Flow’ (→)

Slaapyoga. afb. Erik Scherder.

Erik Scherder (→)

Hoogleraar Erik Scherder (→) en Rob de Ron tijdens het slaapcongres van de VU in Amsterdam (→).

Slaapyoga afb. Sophie Hilbrand.

Sophie Hilbrand (→)

Sophie Hilbrand (→) neemt deel aan een slaapyoga oefening tijdens de slaapcursus. Bekijk hier de aflevering (→)

De 3 oefeningen die yogadocent Rob de Ron voor zijn vrouw maakte zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus (→). Inmiddels zijn er meerdere oefeningen. Deze zijn samengebracht op een aantal luisterboeken.

Onderaan deze pagina vind je de slaapyoga oefening ‘links rechts,’ deze staat op Youtube en is gratis te beluisteren. Slaapyoga is niet moeilijk: je gaat gewoon liggen en luistert. Je kunt de basisprincipes in één dag leren. Daarna kun je met behulp van het E-book en de luisterboeken thuis direct aan de slag. Naast slaapyoga (→)  leer je op deze bijzondere ééndaagse slaapcursus (→) natuurlijk ook alles over slaap.

Wanneer je pas in bed slaapyoga doet, ben je altijd te laat. Slapeloosheid is een 24-uurs probleem, dat vraagt om een 24-uurs aanpak. Doe slaapyoga daarom in de loop van de dag of de avond

Slaapyoga.nl (→) Artikel yogadocent Rob de Ron.

Slaapcursus E-book met hoofdstuk over slaapyoga
Slaapyoga Luisterboek 1
Slaapyoga Luisterboek 2
Slaapyoga Luisterboek 3

Je kunt het slaapcursus E-book en de luisterboeken eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand.

Wil je eens een slaapyoga oefening proberen? Zoek dan een plek waar niets of niemand je stoort en waar je jezelf veilig voelt. De lichaamshouding waarin we slaapyoga doen, heet savasana (→). Ga liggen op een relatief stevige ondergrond, zoals een tapijt, een yogamatje of iets dergelijks. Wanneer je gaat liggen, leg je de benen en stukje uit elkaar en de armen losjes naast je lichaam, met de handpalmen naar boven gekeerd.

Leg een kleine verhoging onder je achterhoofd (dus geen dik kussen). Zeker wanneer je rugklachten hebt, kan het prettig zijn om wel een dik kussen onder je knieën te leggen, zodat de onderrug gemakkelijker aard en zich kan ontspannen. Zeker in de wintermaanden is het aan te raden een dekentje over je heen te leggen.

Zoek een plek waar de omgevingsgeluiden je niet irriteren en storen. Sluit je tijdens slaapyoga niet af van de omgevingsgeluiden. Gebruik dus geen koptelefoon of ‘oortjes’

Slaapyoga.nl (→) Yogadocent Rob de Ron